Actua! (català)

castellano català euskera galego

Posicionant-hi en contra. Visibilitzant la teva protesta

Hem de ser la ciutadania qui col·loqui aquest nou espoli a l’agenda informativa, mentre els mitjans de comunicació generals comuniquin poc i esbiaixadament sobre aquesta absurda i injusta reforma elèctrica.

Per a això res millor que el KIT DE LA DESOBEDIÈNCIA SOLAR, que es compon de pancarta, adhesius, xapes, memòria d’accions contra l’Oligopoli.

1. Adhiérete a la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético

Més d’un any d’activisme compromès amb la lluita contra el canvi climàtic, la democratització de l’energia, les renovables i la creació de llocs de treball. Connectant diferents sensibilitats per generar una resposta unitària i rigorosa als excessos dels que oposen el seu model contaminant, el control dels recursos naturals i el seu benefici a l’interès col·lectiu. Entra a la Plataforma per un Nou Model Energètic.

2. Reduint les teves necessitats d’energia

El Govern i les grans elèctriques volen el mateix: que utilitzem més electricitat per poder mantenir el sistema actual. Suportem un dels preus més cars d’Europa, i cada vegada són més les llars que no poden pagar l’electricitat (pobresa energètica). No importa el medi ambient, només els ingressos de les grans elèctriques.

Hem d’ actuar. I tot comença reduint el nostre consum. Per això necessitem conèixer com utilitzem l’electricitat al nostre habitatge, oficina o indústria a través d’una auditoria energètica.

Podríem fer-ho cadascuna de nosaltres, però lògicament depèn dels nostres coneixements i de la complexitat del treball. Si necessites ajuda, truca’ns o posa’t en contacte amb una empresa especialitzada de la teva zona.

3. Contractant l’electricitat amb una cooperativa verda

Podem enviar un missatge potent al sistema només traient les nostres factures de la llum de l’Oligopoli elèctric. Mostrarem així que no volem ser clients d’aquells que mantenen un model energètic en contra de l’interès general, ineficient, brut, perillós i no renovable. I existeixen opcions!

Com és el cas de les cooperatives d’energia verda. No són més cares, ens garanteixen que la nostra electricitat té un origen net, i sense posar en risc en cap moment la garantia de subministrament. Alhora fomentem un altre tipus d’organitzacions: aquelles que no es mouen per la maximització del benefici, en què es fomenta la participació activa i democràtica de les socis/es i amb això el compromís i la responsabilitat ciutadana a favor d’un canvi de model energètic que garanteixi un millor futur.

Les cooperatives integrades en aquesta iniciativa són:

  • ENERPLUS, amb àmbit d’actuació a Cantàbria i el nord de Castella i Lleó. En aquests moments es troba completant els tràmits per començar a prestar servei.
  • GOIENER, amb més de 500 socis i que realitza el seu treball preferentment a Euskadi i Navarra.
  • SOM ENERGIA, que recentment ha arribat a la xifra de 10.000 socis, nascuda a Girona, desenvolupa la seva tasca com a comercialitzadora a tota la península i Balears.
  • ZENCER, amb origen a Fuengirola (Màlaga) presta els seus serveis de comercialitzadora i agent del mercat elèctric a tot el territori estatal.

4. Produint teva pròpia electricitat neta

Encara es pot fer molt més. Desobeir significa oposar-se amb tots els mitjans al model contaminant i centralitzat que
ens volen imposar. Posicionar amb la paraula, però també amb els estalvis.

Volen tancar del tot la porta a l’autoconsum, però encara hi ha alternatives; perquè, tot i les successives retallades contra les instal·lacions d’electricitat renovable, encara comptem amb projectes en els quals és possible participar amb una rendibilitat econòmica interessant.

Si vols neutralitzar la teva petjada ecològica produint energia neta, pots integrar-te en els projectes de:

  • ECOOO, a través d’ instal·lacions fotovoltaiques en règim de comunitat de béns
  • VIURE DE L’AIRE, amb el seu projecte d’aerogenerador comunitari i de propietat col·lectiva.

I si encara vols donar un pas més: desobediència civil

Els panells de la Guerrilla Solar de la Fundació Terra t’estan esperant per dir no a l’inacceptable atac a l’autoconsum. Es
tracta d’un petit panell de 120 W que es connecta directament a un endoll de casa teva.

Suposa però un pas seriós, ja que, segons la legislació promoguda pel govern, fins i tot amb una instal·lació tan petita li serien d’aplicació tots els requisits administratius i peatges econòmics amb els quals es penalitza l’autoconsum.

Per això és important que aquest pas es doni de forma coordinada, amb suport ciutadà als desobedients i aprofitant al màxim l’impacte que pugui tenir des del punt de vista de la comunicació.

mesura la teva desolbediència

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s